Lunchen in Leuven

Dat ik graag eet en graag op restaurant ga, is geen geheim. Ergens gaan lunchen is dan ook iets wat ik op vrije dagen heel graag doe. Het liefst probeer ik nieuwe plaatsen uit, maar wanneer ik enthousiast over iets ben, zal ik het ook zeer regelmatig proberen bezoeken. Hieronder drie lunchplekjes die ik recent uitprobeerde en goedkeurde.

croque 'n roll

Croque ’n roll

Bij Croque ’n roll eet je -surprise surprise- huisgemaakte croques en rolls. Ideaal als alternatief voor saaie boterhammen of een belegd broodje tijdens de lunch. Een leuk detail is dat alle namen op de menukaart verwijzen naar bekende namen uit de rock ’n roll. Zo kan je een croque Mick Jagger of een Tina Turner-roll eten. Voorlopig testte ik enkel de Jovanotti (met mozzarella, courgette, parmaham en pesto) uit, maar die zou ik zo nog eens bestellen.

Praktisch:
Croque ’n Roll
Tiensestraat 35, Leuven
www.croquenroll.be

lettuce

Lettuce

Lettuce begon begin dit jaar als een saladebar. Intussen is de menukaart uitgebreid en werd het interieur vernieuwd, zodat je nu kunt lunchen in een indoor jungle. Naast salades kan je er ook soepen, quiches, boterhammen en zelfs een aantal warme gerechten kiezen. De salades zijn dikke aanraders, maar van de dagsoep (pompoen) was ik persoonlijk iets minder fan. Hun homemade lemonade daarentegen is perfect: ijskoud geserveerd en lekker zuur.

Praktisch:
Lettuce
Tiensestraat 6, Leuven
www.lettuce-leuven.be

coup de soup

Coup de Soup

Met Coup de Soup was het liefde op het eerste gezicht. Sinds ik soepbar ontdekte aan het begin van het academiejaar, kom ik er bijna wekelijks. Meestal om een soepje af te halen, maar ik heb ook al enkele keren ter plaatse geluncht. Het leuke aan Coup de Soup is dat het menu elke week wisselt. Enkel de tomatensoep met balletjes en de kippensoep staan standaard op het krijtbord. De andere vier soepen zijn elke week anders. Zo probeerde ik onder andere al spinazie-knolseldersoep en wortel-pompoensoep met geitenkaas. Al kies ik ook heel vaak voor de oude vertrouwde kippensoep.

Praktisch:
Coup de Soup
Vital Decosterstraat 2, Leuven
Herbert Hooverplein 15, Leuven (enkel take-away)
www.coupdesoup.be

 

Advertenties

5 gedachtes over “Lunchen in Leuven

  1. singlereadytomingleblog zegt:

    Coup de Soup ❀ Die opende net toen ik er begon te studeren (nu zo'n 6 jaar geleden denk ik) en ook echt liefde op het eerste gezicht. Mijn favoriet was de paprikasoep met mascarpone, al was hun pompoensoep ook heel lekker! Elk jaar stegen de prijzen wel en op het einde vond ik ze iets te duur geworden, vooral omdat je weet dat soep eigenlijk echt heel cheap is om te maken. Maar ik ging er wel nog gewoon naartoe, haha, veel te lekker! Croque 'n Roll opende toen ik er al weg was, dus nooit geweest, maar ziet er ook wel heel tof uit πŸ™‚

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s