18 before 2018

Ik ben gek op lijstjes. Wanneer mijn hoofd of mijn agenda overstroomt, is het soms zo’n opluchting om alles te vatten in een to-dolijst of een opsomming van mensen die ik nog moet contacteren. Toch probeer ik regelmatig ook leuke lijstjes te maken, zoals eentje met de cadautjes ik voor Kerstmis wil geven en krijgen. Onderstaande lijst is een beetje van beide. Met nog vier weken te gaan tot 2018 lijstte ik achttien dingen op die ik graag nog deze maand zou doen.

glenn-carstens-peters-190592
Photo by Glenn Carstens-Peters on Unsplash

 

 1. kerstcadeautjes voor iedereen kopen
  Heel logisch, maar ik wil dit jaar genoeg tijd besteden aan het uitzoeken en kopen van de juiste cadeautjes voor iedereen. Gelukkig vind ik cadeaus geven en de bijhorende zoektocht heel leuk, dus het zal zeker geen straf worden.
 2. naar de kapper gaan
  Eind juni ging ik voor het laatst naar de kapper. Tot een jaar geleden had ik heel lang haar. Sinds ik het in februari tot schouderlengte liet knippen, zie ik de voordelen van halflang haar helemaal in. Aangezien het intussen een heel stuk gegroeid is en continu in de knoop raakt, is het tijd voor een kappersbezoek.
 3. de laatste taken van het semester afwerken
  Eind december en begin januari zijn er nog een paar deadlines die ik moet halen. In januari wil ik vollenbak aan mijn thesis werken, dus ik ben van plan alle opdrachten af te ronden voor eind december. Of dat gaat lukken, is een andere vraag, want ik ben een uitsteller eerste klas.
 4. een kerstmarkt bezoeken
  Waarschijnlijk kies ik voor de kerstmarkt van Leuven, omdat die vlakbij is. Zeker nu een deel van de kraampjes in het stadspark staan en er een reuzenrad bijgekomen is, lijkt het mij de moeite. Toch vind ik de kerstmarkt van Brussel ook erg leuk, dus misschien plan ik nog een tripje naar de hoofdstad.
 5. stage in orde brengen
  Binnenkort mag ik op gesprek op de redactie, dus hopelijk is mijn stage nog voor de kerstvakantie helemaal in orde. Ik zou graag zo snel mogelijk alles geregeld hebben, zodat ik kan stoppen met daarover te stressen.
 6. seizoen II van The Crown kijken
  Ik was in no time door het eerste seizoen heen, dus nu seizoen twee eindelijk op Netflix staat, weet ik wat ik ga bingewatchen in december.
 7. kleerkast opruimen en alles sorteren
  Veel te veel kleren en toch niets om aan te doen. Ik denk dat zowat elke vrouw het probleem herkent. Ook mijn kledingkast barst bijna uit z’n voegen, maar toch draag ik heel vaak hetzelfde. Tijd om eens te bekijken welke kleren weg mogen en wie weet herontdek ik wel een aantal kledingstukken.
 8. telefoon en laptop opkuisen
  Een beetje gelinkt aan het vorige puntje: veel te veel foto’s en documenten waar ik niets meer mee doe, maar die er wel voor zorgen dat mijn geheugen de hele tijd vol zit. Er zal best heel wat weg kunnen, maar voorlopig heb ik de moed nog niet gevonden om eraan te beginnen.
 9. op restaurant gaan met mijn grootouders
  Ik ga heel graag op restaurant en zij misschien nog wel liever. Voor het nieuwe jaar begint wil ik graag nog eens met z’n drieën uit eten gaan.

  aaron-burden-90144

  Photo by Aaron Burden on Unsplash
 10. outfit voor nieuwjaar zoeken
  Feestoutfits zijn misschien wel het meest stresserende aan de hele maand december. Voor oudejaarsavond wil ik iets met veel glitter, want het is maar een keer per jaar 31 december. Ik heb alvast een shopsessie ingepland!
 11. psycholoog contacteren
  Omdat het niet altijd zo goed gaat als ik zou willen, denk ik er al een tijdje over om iemand te zoeken die me daarbij kan helpen. Voorlopig heb ik dat nog niet gedaan, want ik weet niet zo goed waar ik zo iemand zou moeten vinden. En daarnaast vind ik het ook een gigantische stap, iets waar ik me mentaal even overheen moet zetten.
 12. naar de cinema gaan
  Al weken zeg ik dat ik zo graag Vele hemels boven de zevende in de cinema wil zien, maar toch is het er nog steeds niet van gekomen. Voor nieuwjaar wil ik eens in de bioscoop geraken, zodat ik eindelijk weet hoe een van mijn favoriete boeken het doet op het witte doek.
 13. starten met thesissen
  Inmiddels is het december en ben ik nog steeds niets met mijn thesis gevorderd. Ik wil deze maand nog een afspraak met mijn promotor plannen en een literatuurlijst opstellen, zodat ik me daar in januari in kan verdiepen.
 14. een productieve playlist opstellen
  Gerelateerd met het vorige puntje: als ik dan toch de hele maand januari aan mijn thesis ga werken, dan kan ik het maar beter doen met goede muziek op de achtergrond.
 15. weekendje weg plannen
  Tripjes zijn altijd leuk, en er zijn heel wat plaatsen waar ik nog graag eens wil komen. Ook steden en plaatsen in België of net over de grens, ideaal voor een weekendje weg. Zo ben ik bijvoorbeeld nog nooit in Gent geweest en ook Lille staat op mijn to-travellijst.
 16. autorijden in de sneeuw
  Een half jaar geleden slaagde ik voor mijn rijexamen, maar daarvoor reed ik al bijna vier jaar rond met een theoretisch rijbewijs. Toch heb ik nog nooit in de sneeuw gereden. Dat is iets waar ik stiekem een beetje bang voor ben, omdat je er veel overdreven verhalen over hoort, dus wil ik me graag deze maand over mijn angst heen zetten – als er sneeuw valt natuurlijk.
 17. een Chiro-kerstfeestje organiseren
  Elk jaar vier ik twee kerstfeestjes op de Chiro: eentje met de groep waar ik leiding van ben en eentje met de rest van de leiding. Vooral die laatste zijn steeds memorabele avonden.
 18. goede voornemens opstellen
  Nog meer lijstjes! In december overloop ik graag het afgelopen jaar en kijk ik wat er anders of beter kan in het volgende. Laat ons zeggen dat ik al wel een aantal puntjes gevonden heb…
Advertenties

3 gedachtes over “18 before 2018

 1. singlereadytomingleblog zegt:

  Ik ga vrijdag naar de kerstmarkt in Leuven met vriendinnen (allemaal in Leuven gestudeerd), heb er echt al zin in! We hebben zelf een Airbnb gehuurd zodat we aan de jenevertjes kunnen, hahaha! En naar die van Brussel ga ik standaard wel een paar keer, oeps, haha, maar ben er nog niet geraakt dit jaar!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s