Mijn favorieten van 2017

Nog enkele dagen en 2017 is alweer voorbij. Het was een jaar vol geweldige films, series, boeken en muziek. De allermooiste goot ik in een favorietenlijstje.

thomas-william-250918

Photo by Thomas William on Unsplash.

Films

Mijn vier favoriete films van 2017 zag ik allemaal in de cinema. Dat is geen toeval, want thuis kijk ik zelden films. Wanneer ik door Netflix scroll, verkies ik series. Mijn favoriete films uitkiezen, was dus geen moeilijke opdracht.

 • Get Out
  Wat mij betreft, behoort Get Out tot de raarste films die ik ooit zag. De hele tijd zat ik me af te vragen waar het hele verhaal heen zou gaan, tot ik me tegen het einde realiseerde wat er zat aan te komen. Een heel erg goede en vernieuwende horrorfilm.
 • Good Time
  Over Good Time schreef ik eerder al in Snapshots #2. In het begin moest ik heel hard wennen aan de film, maar na een tijdje had hij me helemaal in zijn greep.
 • Dunkirk
  Waar ik ‘m oorspronkelijk vooral wou zien omdat Harry Styles er een rol in heeft (haha jep, fangirl), bleek Dunkirk ook gewoon een steengoede film te zijn. Eentje die nog lang bleef nazinderen, en waardoor we ons gingen afvragen: hoe komt dat we nooit iets gehoord hadden over dat deel van de geschiedenis tijdens de Tweede Wereldoorlog?
 • Beauty and the Beast
  Tja, wat moet ik zeggen? Samen met Assepoester was Belle en het beest altijd mijn favoriete Disney-tekenfilm. Toen ik hoorde dat er een verfilming met Emma Watson zou komen, moest ik die dus wel gaan kijken. Disney is altijd goed, en ook Beauty and the Beast vond ik een heerlijke film.

Series

Sinds ik een Netflixaccount heb, ben ik altijd wel een of meerdere series aan het kijken. Daar zaten een aantal pareltjes tussen in 2017, maar ook series waarbij ik halverwege gestopt ben met kijken, zoals 13 Reasons Why en House of Cards.

 • A Series of Unfortunate Events
  Als kind was ik verslingerd aan de boeken van Lemony Snicket en ook de film heb ik meerdere keren gezien. Toen ik hoorde dat er ook een serie over de verhalen gemaakt zou worden, met Neil Patrick Harris als graaf  Olaf, kon ik niet anders dan die meteen bekijken.
 • The Crown
  Over The Crown hoor je bijna niets dan goeds, en ik moet me daarbij aansluiten. Sowieso vind ik geschiedenis fascinerend, dus de serie heeft al een streepje voor bij mij. Tel daarbij het boeiende verhaal en de prachtige kostuums en decors, en ik was meteen verkocht.
 • Luther
  Deze werd me aangeraden door vrienden. En terecht, want vanaf de eerste aflevering wou ik steeds op ‘kijk volgende’ klikken. Het duurde dan ook niet lang tot ik de vier seizoenen allemaal gezien had.

tom-hermans-264015

Photo by Tom Hermans on Unsplash.

Boeken

Ik las in 2017 veel meer dan de afgelopen jaren en vond eindelijk het plezier in lezen weer terug. Het gevolg daarvan is dat het extra moeilijk was om mijn favorieten te kiezen, maar ik ben heel tevreden met het uiteindelijke lijstje.

 • The Rosie Project
  Zeer recent voegde ik The Rosie Project toe aan mijn lijstje met favorieten. Pas een week geleden las ik dit boek uit, maar ik wist vanaf het eerste hoofdstuk dat het goed zat. Mooi verhaal en een vlotte schrijfstijl maken het tot een boek dat je moeilijk weg kan leggen.
 • Het Deense meisje
  Ik zag ook de film, maar in tegenstelling tot het boek wist die weinig indruk te maken. Het Deense meisje bleef hangen. Niet alleen omdat het een apart verhaal is, maar ook omdat het allemaal met zo veel  gevoel beschreven wordt.
 • Vele hemels boven de zevende
  Wat moet ik hierover zeggen? Prachtig verhaal, maar nog mooier zijn de zinnen die Griet Op de Beeck gebruikt. Ik kwam tijdens het lezen de ene na de andere ontroerend mooie zin tegen.

Muziek

 • Ed Sheeran
  In een lijstje met favoriete muziek van 2017 kan Ed Sheeran onmogelijk ontbreken. Zowel van zijn nieuwe album als van zijn concert in april in het Sportpaleis was ik onder de indruk. Het was de tweede keer dat ik hem live aan het werk zag en hij lijkt alleen maar beter te worden.
 • The Lighthouse / Tamino
  Beide winnaars van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, dus gemakshalve vermeld ik ze in hetzelfde puntje. Allebei brachten ze afgelopen jaar een EP uit die een hele tijd op repeat heeft gestaan. Tamino zag ik bovendien ook aan het werk in de AB en dat was kippenvel van begin tot einde.
 • Lorde
  Ik was zeer benieuwd of Lorde over de lat, die ze met haar eerste album gelegd had, zou geraken. Tot mijn verbazing slaagde ze daar moeiteloos in en bleek haar tweede album minstens zo goed als het vorige. Alleen al daarom verdient ze een plaats in mijn lijstje.
Advertenties

2 gedachtes over “Mijn favorieten van 2017

 1. singlereadytomingleblog zegt:

  Ik heb Tamino op Pukkelpop gezien, was echt heel goed! Ed Sheeran ga ik op de wei van Werchter zien eind juni, zin innnn! En ja, Griet Op de Beeck schrijft inderdaad zo mooi! Ik was begonnen met al haar treffende zinnen op te schrijven, maar wow, na een tijdje echt onbegonnen werk, haha. The Danish Girl en The Rosie Project moet ik nog lezen! 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s