De allereerste keer

In thesistijden is het bedenken van blogonderwerpen een marteling. Toen ik op de blog van Talitha een post over haar eerste keren tegenkwam, nam ik de vragen dan ook gewoon over. Ik vond het leuk om te lezen en het hoeft niet altijd zelf bedacht te zijn, toch? Hieronder een throwback naar een aantal van mijn eerste keren.

fabrizio-verrecchia-180315

Photo by Fabrizio Verrecchia on Unsplash.

Wat was je eerste woord?

Waarschijnlijk mama of papa. Wat dat betreft was ik beslist geen origineel kind.

Wie was je eerste liefde en spreek je hem nog?

Mijn eerste liefje was in het vijfde leerjaar. Hij gaf mij een lief kaartje, ik gaf hem een sleutelhanger met een varkentje (ja, echt, een varkentje) en toen was het aan. Een paar maanden later stak de sleutelhanger terug in mijn boekentas en toen wist ik dat het uit was. Daar ben ik toch een paar dagen niet goed van geweest, herinner ik me nog. Enkele jaren geleden kwam ik hem opnieuw tegen en even leek het alsof er misschien nog steeds iets van zou komen, maar uiteindelijk zijn we nooit verder geraakt dan wat kussen op feestjes.

Wat was je eerste huisdier?

Huisdieren zijn nooit mijn ding geweest en ook mijn ouders zijn geen grote dierenliefhebbers. Toch hebben we een tijdje goudvissen gehad. Mijn broer en ik mochten elk eentje kiezen in de dierenwinkel. Nadat de eerste stierf, koos ik twee keer een zelfmoordexemplaar uit: hij (of zij, bestaat er zelfs een manier om dat te weten bij goudvissen?) sprong een paar keer uit het aquarium op de grond, maar overleefde keer op keer. Na de laatste fatale poging, mocht ik nog een keer een nieuwe uitzoeken, die ons hetzelfde lapte. Toen vonden mijn ouders het welletjes, en het enige dat daarna nog in de buurt van een huisdier kwam, waren de kippen achteraan in de tuin.

Wat was je eerste auto?

Ik heb nog geen eigen auto, maar momenteel rijd ik al een paar jaar rond met de oude auto van mijn mama. Een knalblauwe Ford Fiësta. Heerlijk zichtbaar op de baan, en ook op een grote parking moet ik nooit lang zoeken tussen alle zwarte en grijze exemplaren.

Wie was de eerste persoon die je een berichtje stuurde vandaag?

Mijn lief. We sturen ’s avonds voor we gaan slapen en ’s ochtends wanneer we opstaan altijd (mega cheesy) hartjes naar elkaar.

Wie was de eerste persoon waaraan je dacht toen je opstond?

De postbode. Ik schoot namelijk wakker toen hij aanbelde om een pakje af te geven.

Wat was je eerste vlucht met het vliegtuig en naar welk land ging je?

Ik vloog voor het eerst een paar dagen voor mijn zevende verjaardag, naar Bodrum in Turkije. En daar deed ik meteen mijn eerste vakantieliefje op. De foto van ons twee heeft nog jaren thuis op mijn prikbord gehangen, al heb ik hem na die reis nooit meer gezien.

Wie was je eerste beste vriendin en hebben jullie nog contact?

Wat vriendinnen betreft, ben ik altijd nogal wisselvallig geweest. In de lagere school heb ik een aantal jaar een BFF gehad. We werden samen gepest door de andere meisjes in onze klas en dat schept blijkbaar een band, want ook tijdens de eerste jaren in het middelbaar zagen we elkaar heel vaak. Het contact is hopeloos verwaterd nadat zij van school veranderde.

Wie was je eerste beste vriend en hebben jullie nog contact?

Mijn eerste beste vriend was de zoon van mijn juf in de instapklas. Onze moeders werden vriendinnen, en dus werden wij ook maar vriendjes. Inmiddels kennen we elkaar dus al twintig jaar. We zijn opgegroeid tot twee totaaaaaal verschillende personen, maar we go way back, dus elke keer als ik hem zie, ben ik blij. Al is dat tegenwoordig niet zo heel vaak meer, helaas. Daar moet ik eens verandering in brengen.

Wat was het eerste concert waar je heen ging?

Tokio Hotel, no joke. Daarvoor ging ik met mijn papa zelfs speciaal naar Luxemburg. Tja, wat kan ik zeggen. In het eerste middelbaar was ik een enorme fan en die avond heb ik nog heel lang als de beste van mijn leven beschouwd. Tot het jaar daarna, toen de groep begon aan een gigantische metamorfose, die ik helemaal niets vond.

Wat was de eerste sport die je beoefende?

Als kind heb ik verschillende sporten uitgeprobeerd en de eerste was dans. Dat heeft niet zo lang geduurd, want toen bleek dat ik niet zo’n beste danser was (nog steeds trouwens, helaas), was de liefde snel over. Later deed ik nog tennis en voetbal, en vooral dat laatste was tien keer meer mijn ding dan dansen ooit was geweest.

Wat was je eerste piercing?

Ik heb geen piercings, enkel gaatjes voor oorbellen. Vermoedelijk zijn die geschoten ergens begin lagere school. Inmiddels is het al maanden geleden dat ik nog oorbellen gedragen heb, omdat ik oorbellen en een bril wat too much decoratie vind aan mijn gezicht.

Wat is het eerste dat je doet als je thuis komt?

Heel raar, maar meestal is dat de waterkoker aanzetten om thee te maken. Na the usuals als jas weghangen en schoenen uitdoen natuurlijk. Ook duurt het nooit echt lang voordat ik mijn chillpants aantrek.

Wanneer was je eerste kus?

Ik kan me mijn eerste kus eerlijk gezegd niet meer herinneren. #shame Ligt het aan mij of was het moment gewoon allesbehalve memorabel, ik zou het niet kunnen zeggen.

Advertenties

Een gedachte over “De allereerste keer

  1. Romy zegt:

    Wat een leuke vragen en natuurlijk nog leuker om jouw antwoorden op de vragen te lezen! Ik moest hard lachen om je opmerking over de postbode. Misschien niet een heel romantisch antwoord 😛 Maar wel fijn wakker worden als er een pakketje op je ligt te wachten! En die vis…wat een wonder dat hij nog een paar van die zelfmoordpogingen heeft overleefd! 😉 Maar ik kan me voorstellen dat jullie daarna wel klaar waren met de vissen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s